Je ziet je hond verdacht vaak krabben, heeft hij misschien vlooien? Vlooien zijn bij honden de meest voorkomende parasieten, omdat ze gemakkelijk op te pikken en te verspreiden zijn. De bestrijding van vlooien is daarentegen niet altijd makkelijk. Zijn deze parasieten eenmaal binnen, dan krijg je ze niet zonder slag of stoot de deur uit.
Maar hoe doe je dat het beste? En hoe voorkom je dat je vrolijke viervoeter deze parasieten mee naar huis neemt? 
Als je vlooien bij je hond of kat ontdekt zijn er nieuwe tabletten, pipetten of banden die heel veilig zijn voor je huisdieren en jezelf en snel dodelijk voor de vlooien. Hoe sneller ze werken hoe beter want hoe langer de vlo blijft leven hoe groter de kans dat je huisdier een allergie opbouwt en hoe meer kans op een vlooienplaag in huis.
Wat te doen als er toch al een vlooienplaag in huis is?
* Alles goed wassen (kleedjes, mandjes,tapijten en dergelijke) en de vloeren en kieren goed te stofzuigen en te dweilen.
* Vervolgens een speciale spray gebruiken op alle plekken waar de huisdieren komen die vlooien,eitjes en larfjes doodt. Deze spray is niet zo veilig voor jezelf en je huisdieren dus het beste is om er even een dagje lekker op uit te trekken en daarna goed te luchten alvorens weer in huis te verblijven.
* Nog minstens 6 maanden alle huisdieren preventief tegen vlooien blijven behandelen omdat vlooienpoppen deze behandeling overleven en het tot 6 maanden kan duren voordat deze allemaal uitgekomen zijn.
Vraag onze paraveterinairen om advies naar de nieuwste, veiligste en snelst werkende middelen.

 

 

 

Heb je ook een tip

Stuur hem naar ons!

Graag een naam invullen

Graag een (geldig) email invullen

Graag hier een bericht invullen