Wilt u een veulentje fokken met uw merrie?
Dan is het van groot belang dat ze op het juiste moment geïnsemineerd of gedekt wordt. Met behulp van mobiele echoapparatuur kunnen wij u helpen om het juiste moment voor inseminatie of dekking te bepalen om zo de kans op een succesvolle bevruchting te vergroten.
Als uw merrie goed hengstig is geweest en op het juiste moment is gedekt/geïnsemineerd kunnen wij u vervolgens na een kleine 3 weken met behulp van de echo vertellen of het paard ook daadwerkelijk drachtig is. Er is dan een kleine vruchtblaas met vocht te zien in de baarmoeder.

Ons advies is om op 5-6 weken na de inseminatie nogmaals te scannen om de levensvatbaarheid van het embryo te controleren. In de eerste prille fase van de dracht is er namelijk nog een flinke kans dat de merrie alsnog opbreekt. Tevens is dit een moment om zekerheid omtrent een tweelingdracht te krijgen.

We kunnen dus bij u op locatie/stal komen scannen.

Voor onze eigen veiligheid en zeker ook voor die van uw paard adviseren wij om de dieren in een opvoelbox te laten scannen. Hier hebben we een speciaal, flink gereduceerd tarief voor.