Wormen 

Puppies dienen ontwormd te worden op 2, 4, 6 en 8 weken leeftijd. Daarna elke maand tot ze een half jaar oud zijn. 
Volwassen honden en katten 4 x per jaar ontwormen. 
Ontwormingsmiddelen kunt u afhalen aan de balie tijdens de openingstijden, eventueel uw huisdier meenemen om te wegen, zodat hij/zij voor het juiste gewicht behandeld wordt. 


Vlooien/teken 

Om allergieen en vlooienplagen in huis te voorkomen is het verstandig om honden en katten preventief te behandelen tegen vlooien. . 
Om tekenbesmetting en het overbrengen van ziektes door teken zoals Lyme of Babesia te voorkomen, is het gebruik van Vectra 3D of Seresto aan te raden. Daarnaast elke 48 uur het huisdier controleren zodat teken binnen 48 uur verwijderd kunnen worden. (Dit om overbrenging van ziektes te voorkomen). 
Teken met een speciale tekenpincet losdraaien, niet trekken! 
Als honden meegaan naar het buitenland raden wij een speciale tekenband aan. (Deze voorkomt aanhechting van teken en voorkomt ook steken van zandvliegjes). 
Sinds enige tijd komt de teek die Babesiose over kan dragen ook inheems in Nederland voor, dus geldt in Nederland ook : extra opletten in gebieden waar teken voorkomen zodat de teken niet kunnen aanhechten en zodoende geen ziektes kunnen overbrengen.

 

Luizen 

Honden kunnen met luizen besmet worden. De luizen en neten zijn met het blote oog zichtbaar. Dieren met een luizenbesmetting hebben doorgaans een verminderde weerstand; het gaat vaak om jonge, oude of zieke dieren. Luizen kunnen bestreden worden met diverse middelen die ook tegen vlooien werken. Wij hebben middelen die goed werken en veilig zijn voor uw huisdier. Deze zijn af te halen aan de balie in de praktijk. 

 

Schurft 

Puppies nemen uit het nest soms puppyschurft mee. Deze aandoening is doorgaans niet erg besmettelijk, vrijwel alleen voor dieren met een verminderde weerstand. De diagnose wordt gesteld aan de hand van microscopisch onderzoek van afkrabsels van de huid en de schurftmijten kunnen bestreden worden met Advocate of Stronghold. 
"Echte" schurft komt gelukkig niet meer zo vaak voor, maar kan toch een enkele keer bij de hond gezien worden. Echte schurft geeft heel veel jeuk en is zeer besmettelijk. Gelukkig kan het veilig en effectief bestreden worden met Stronghold. 
Let op: echte schurft kan ook bij mensen klachten geven!! 

 

Schimmel 

Alle huisdieren kunnen besmet worden met schimmel maar katten zijn het meest gevoelig. De diagnose kan gesteld worden door een laboratoriumkweek van haren/schilfers. Schimmel is lastig te bestrijden omdat de sporen erg lang besmettelijk kunnen blijven in de omgeving. Schimmel is te bestrijden door een combinatie van medicijnen en wassingen. 
De omgeving moet ook behandeld worden!!