Het is weer zomervakantie! Een heerlijke tijd om lekker van te genieten. 

In de zomer is wat extra aandacht voor uw huisdier echter op zijn plaats. 

Onze kleine knagers lopen in de zomer meer risico op diarree. Vaak krijgen ze meer gras en verse groentes. Daar is niets mis mee, maar het moet wel opgebouwd worden. Gaat dit te snel dan krijgen cavia's en konijnen soms diarree. Op warme dagen lopen ze dan het risico dat daar vliegen op af komen om eitjes te leggen. Binnen een dag kunnen er op die manier al maden ontstaan. Let er dus op dat u dagelijks de onderkant van uw kleine knager(s) even controleert! 

Voor katten en honden is het belangrijk om op tijd een pension te reserveren, want het kan in de vakantie snel vol zitten. Wist u dat er ook steeds meer pensions zijn voor konijnen en knaagdieren? Denkt u eraan dat de vaccinaties voor het pension bezoek up to date zijn.  Voor honden betekent dat naast de cocktail en weil vaccinatie de kennelhoest en voor konijnen de VHD-2. Sommige pensions vragen een extra niesziekte vaccinatie voor katten. 

Honden (en soms ook katten) mogen natuurlijk met veel baasjes lekker mee op vakantie. Om u te helpen de reis met uw viervoeter voor te bereiden hebben we hieronder een vakantie checklist gemaakt. Denkt u daarnaast aan de hondsdolheid vaccinatie wanneer u uw hond meeneemt naar het buitenland. Aanvullende eisen die bepaalde landen hebben mbt het reizen met honden vindt u op www.licg.nl

- Dierenpaspoort
- Medicijnen
- Tekenpen met anti-vlooien en tekenmiddelen, ontworming
- Foto
- Chipnummer
- Zonnebrandcrème
- Riem, halsband en/of (borst)tuig
- Muilkorf (verplicht in sommige landen/ bij bepaalde rassen) 
- Voeding en water
- Bench
- Poepzakjes
- Verzorgingsproducten
- Mand, dekentje, speeltjes