Kerel kwam bij ons met de volgende klachten. Enorm afgevallen, veel drinken en at eigenlijk alleen het blikvoer. Na onderzoek vonden we een vieze verdikking bij zijn teen en bleek dat Kerel een te snelwerkende schildklier had.

De eigenaren kwamen steeds netjes op consult voor het bekijken en verbinden van de teen, maar uiteindelijk leek chirurgie de enige juiste oplossing. De teen was namelijk aan het afsterven. De operatie is gelukkig goed verlopen. Ook zijn ze meteen gestart met de medicatie voor het schildklierprobleem.

Met Kerel gaat het inmiddels heel goed. Dankzij de pilletjes voor de schildklier gedraagt hij zich nu eindelijk als een oude kat: slapen, eten, slapen en nog meer eten. Maar ondanks zijn 17 jaar en teentje minder klimt hij weer met gemak over de schutting. De teen mist hij alleen tijdens het krabben, met z'n rechter poot doet hij dat iets langzamer en voorzichtiger, er mist iets. Hij geeft nog steeds graag zijn mening over alles, verdringt laptops en mobieltjes van de schoot van zijn mensen een geniet volop van het leven.