Een goede voeding moet aan een aantal eisen voldoen. Het moet voorzien in de behoefte van uw dier en smakelijk zijn. Wilt u informatie over voeding voor paarden, klik dan hier.

Voor honden en katten zijn er vele voedingen beschikbaar die aangepast zijn aan specifieke situaties. Om uw hond of kat gezond te houden adviseren wij om goede kwaliteit voeding aan te bieden. Daarnaast vinden wij het belangrijk dat ook de voeding van dieren zo duurzaam mogelijk geproduceerd wordt. Daarom bieden wij de voedingen aan van Specific®. Zij gebruiken vis als hoofd eiwit bron omdat dit vele malen minder CO2 uitstoot oplevert dan vlees. Daarnaast ondersteunen zij met 5% van de omzet projecten om de oceanen schoon te houden. Zij zijn bijvoorbeeld sponsor van het in Nederland opgestarte Ocean Clean up project. Kijkt u dit filmpje maar eens! 

Wist u dat vele aandoeningen ten dele of zelfs volledig met voeding behandeld kunnen worden? Bijvoorbeeld de hypoallergene voeding voor voedselallergie. Voedselallergie is in verreweg de meeste gevallen een allergische reactie op een eiwit in de voeding. Door de eiwitten in de voeding in kleine stukjes te hakken, met een proces genaamd hydrolyse, herkent het lichaam het niet meer als allergeen. Maar ook voor atopie kan een huid ondersteunend dieet erg veel verschil maken. Omega 3 vetzuren in de juiste hoeveelheid en verhouding zijn van nature ontstekingsremmers en kunnen zo helpen bij chronische aandoeningen. Ook bij artrose zien we vaak sterke verbetering met speciale voeding.

Bij katten is een mooi voorbeeld van een therapeutische voeding de y/d voeding van Hill’s voor katten met hyperthyreoidie. Deze voeding bevat een minimaal gehalte jood, één van de belangrijkste bouwstenen voor het schildklier hormoon. Door deze bouwsteen niet meer aan te bieden kan de schildklier geen overmaat aan hormoon meer aanmaken.

Voor zowel katten als honden is overgewicht een veel voorkomend probleem wat natuurlijk sterk met de voeding gerelateerd is. Daarbij kan een speciale voeding onmisbaar zijn. Bovendien kunnen we het afvallen begeleiden met behulp van ons afvalprogramma. Dat rekent exact uit hoeveel grammen er gegeven mag worden om het afvallen optimaal te laten verlopen.